17 травня - Всесвітній день інформаційної спільноти
опубліковано 17 травня 2023 року о 12:16

17 травня щороку відзначається Всесвітній день інформаційної спільноти. Це професійне свято, яке присвячене тим, хто працює у сфері інформаційних технологій – програмістам, веб-дизайнерам, редакторам інтернет-видань, інтернет-провайдерам, системним адміністраторам, а також включаючи розробників, інженерів, аналітиків та інших фахівців.

Це свято дозволяє звернути увагу на важливість розвитку інформаційно-комунікаційних технологій і їх вплив на сучасний світ.

Всесвітній день інформаційної спільноти створений з метою визнання внеску тих, хто працює у сфері інформаційно-комунікативних технологій, у покращенні доступу до інформації, підвищенні рівня освіти і розвитку нових технологій. Зараз інформаційні технології є невід’ємною частиною життя сучасного світу і відіграють важливу роль у вирішенні проблем, що стоять перед людством.

Інформаційна спільнота – це люди, які займаються збором, обробкою та передачею інформації, створенням та розробкою нових технологій, які дозволяють нам бути більш продуктивними та ефективними. Вони є необхідними для розвитку нашої сучасної економіки та науки, для поліпшення якості життя наших громадян.

Професіонали у галузі інформаційних технологій мають значний внесок у розвиток індустрії, у покращення доступу до інформації, створення нових технологій та програмного забезпечення. Їхні досягнення змінюють світ навколо нас, і дозволяють людям бути більш продуктивними, ефективними та зв’язаними між собою.

Ось, сьогодні Україна стає країною революційних змін в розвитку цифровізації. Міністрство цифрової трансформації України успішно працює та розвиває діджиталізацію країни. Побудова цифрової держави є пріоритетним завданням, що втілюює в життя ІТ інновації, розвиток освіти, науки та технологій – створюючи технологічні продукти, а саме запуск екосистеми, програми та порталу «Дія», яким користуються 22 млн українців, додатком – 18,8 млн. Під брендом «Дія» працюють проєкти: «Дія.City», «Дія.Бізнес», «Дія.Цифрова освіта».

Під час повномасштабної війни однозначним досягненням Мінцифри є здобуття Україною доступу до супутникового інтернету Starlink. Поряд з цим створено фандрейзингову платформу United24 для збору пожертв на підтримку України. На цій же платформі запущено проєкт «Армія дронів». Після початку вторгнення Мінцфра запустила чат-бот «є Ворог». Ці винаходи та розробки допомагають нашим воїнам на війні проти росії.

Нещодавно в Україні запустили defense-tech кластер Brave1, яка дасть поштовх і можливості для розвитку defense-tech технологій. Це єдина платформа для компаній, держави, військових, волонтерських фондів, медіа і всіх, хто наближає перемогу через технології.

За словами Віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова: «Зараз в Україні зароджується велика сфера defense-tech, яка із часом впливатиме на економіку країни. Brave1 — важливий крок у розвитку галузі. Ми отримали вже більше 100 заявок від українських компаній. Команда кластера працює над тим, щоб допомогти з експертизою, інтегрувати розробки в закупівлі, сприяти масштабуванню. Впевнений, що в Україні буде ще більше технологій, які змінюють ситуацію на фронті, наближаючи перемогу. Інновації народжуються там, де є свобода, децентралізація, можливість креативним людям проявити себе. У цьому сила нашої країни», — зазначив Михайло Федоров.

Нехай Ваші досягнення в галузі інформаційних комунікацій і технологій будуть безмежними, а кожен день принесе нові можливості та досягнення.

Тому спільно з інформаційними технологіями перемагаємо ворога і розвиваємо державу!

Довідково:

Дата свята не випадкова, тому що 17 травня 1865 р. у Парижі було засновано International Telegraph Union (з 1932 р. – International Telecommunications Union). А згодом 27 березня 2006 р. Генеральна Асамблея ООН ухвалила Резолюцію, в якій проголосила 17 травня Всесвітнім днем інформаційної спільноти.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux