Ангел Майдану
опубліковано 18 лютого 2022 року о 14:29

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Вони віддали своє життя під час подій Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.

19-го лютого 2022-го року минає вісім років з дня трагічної загибелі на Майдані Незалежності у Києві знаного кременчанам земляка, активного громадського діяча, Героя Небесної Сотні Капіноса Олександра. 

Запеклий правдолюб і щирий патріот – так про 29-річного Сашка кажуть односельці. Не було жодної справи, яка була б йому не до снаги – він працював у полі і вчився грати на музичних інструментах, складав вірші та писав пісні.

Організовував культурні заходи, привчав дітей до народних традицій. Та головне – всім серцем любив Україну.

Олександр Капінос був активним учасником Євромайдану з перших днів, служив у 35-ій штурмовій сотні «Волинська Січ». 18 лютого 2014 року отримав поранення голови внаслідок вибуху гранати під час атаки силовиків поблизу Будинку профспілок. Після кількагодинної операції Олександр Капінос прийшов до тями, але ввечері 19 лютого помер в лікарні. Поховали Героя у селі Дунаїв Кременецького району. У листопаді 2014 року Олександру Капіносу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно). У червні 2015 року – медаль «За жертовність і любов до України» (посмертно). У серпні 2014 року у Дунаєві відкрили пам’ятник Олександру Капіносу. На фасаді будівлі Дунаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де навчався Герой, йому встановлено меморіальну дошку, а самій школі присвоєно ім’я Олександра Капіноса.

Світла пам’ять і вічна слава Герою, який віддав своє життя, відстоюючи права і свободи людини, захищаючи ідеали демократії та європейське майбутнє України.

Людина не вмирає. Вона живе стільки, скільки її пам’ятають. 

 Люди, які у ті холодні осінньо-зимові дні й ночі пішли під кулі, житимуть у нашій пам’яті вічно. Принаймні у пам’яті тих з нас, хто є українцем не лише за паспортом, а за духом, свідомістю, хто прагне жити у вільній демократичній Україні.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux