Про можливість забезпечення відновлення здоров’я після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду соціального страхування України в Тернопільській області у 2021 році
опубліковано 29 листопада 2021 року о 17:12

Кременецьке відділення управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування України  в Тернопільській області інформує всіх працюючих громадян про можливість забезпечення відновлення здоров’я після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду у 2021 році.
 І нагадуємо, що відповідно до Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги за лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39, застрахована особа має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) лікувально-профілактичного закладу.
Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання у разі наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності в період перебування на стаціонарному лікуванні за відсутності протипоказань.
За рахунок коштів Фонду застрахованим особам надаються послуги з реабілітаційного лікування згідно з переліком профілів медичної реабілітації:
1. Нейрореабілітація: підгострий період інсультів (після оперативних втручань на судинах мозку або без них); підгострий період черепно-мозкових травм.
2. М’язово-скелетна реабілітація: підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті (ортопедичних, травматологічних); підгострий період опіків; ревматологічні захворювання.
3. Кардіопульмонарна реабілітація: підгострий період інфаркту міокарда (після оперативних втручань на судинах серця або без них); стан після пролікованої нестабільної стенокардії (після оперативних втручань на судинах серця або без них); підгострий період після операцій на серці; підгострий період захворювань легень; підгострий період після операцій на легенях, у тому числі з приводу гнійних процесів нетуберкульозного характеру; цукровий діабет.
4. Медико-психологічна реабілітація учасників АТО/ООС: порушення адаптації; розлади, пов’язані із споживанням їжі; неорганічні розлади сну; соматоформні розлади; неврастенія.
5. Реабілітація після оперативних втручань на органах зору: підгострий період після оперативних втручань на органах зору.
6. Реабілітація при порушені перебігу вагітності: ускладнена вагітність.
7. Інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення; підгострий період після оперативних втручань на органах сечостатевої системи (оперативного та інструментального видалення каменів з нирок і сечових шляхів, ударно-хвильової літотрипсії); підгострий період після оперативних втручань на жіночих статевих органах.
Застрахована особа має право вільного вибору реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за профілем медичної реабілітації.
Перелік санаторно-курортних закладів у розрізі профілів медичної реабілітації для відшкодування витрат за надані застрахованим особам послуги із реабілітаційного лікування оприлюднене на офіційному веб-сайті Фонду соціального страхування України, у розділі «Діяльність фонду», в рубриці «Медичні та соціальні послуги».
Після оформлення висновку ЛКК заклад охорони здоров’я інформує робочий орган виконавчої дирекції Фонду про потребу застрахованої особи в подальшому лікуванні на базі реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу. Пацієнт передає представнику Фонду відповідну заяву про забезпечення лікуванням для подальшого укладення тристороннього договору з Фондом та санаторієм. 100 % вартості відновлювального лікування, потрібного людині, покривається за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, крім того Фонд фінансує за весь час перебування застрахованої особи у санаторно-курортному закладі надання допомоги по тимчасовій втраті непрацездатності.
Під час прибуття до санаторно-курортного закладу застрахована особа пред’являє паспорт, документ, що посвідчує особу з інвалідністю (за наявності), свідоцтво про народження дитини (у разі направлення на лікування дитини), та надає:
- 3 примірники Договору;
- виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого;
- обмінну карту пологового будинку, пологового відділення лікарні – у разі направлення вагітної;
- відкритий листок непрацездатності.
Термін лікування в реабілітаційному відділенні, який є необхідним для відновлення здоров’я та працездатності застрахованої особи відповідно до профілю лікування та особливостей перебігу хвороби, визначається лікуючим лікарем та ЛКК, але має складати не більше 24 днів. У разі скорочення терміну перебування застрахованої особи у реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу через погіршання стану здоров’я, у зв’язку з порушенням санаторно-курортного/лікувального режиму або з інших причин, її право на реабілітаційне лікування за відповідним профілем в даному періоді вважається використаним.
Враховуючи вкрай тяжкий епідеміологічний стан країни, необхідно зазначити, що одним із медичних показань для направлення на реабілітаційне лікування є підгострий період захворювання легень, у тому числі стан після перенесеної пневмонії, що особливо актуально для хворих, які перенесли гостру респіраторну хворобу CОVID-19. Крім того, таке захворювання може викликати ускладнення, зокрема вражати серцево-судинну та нервову системи людини.
У разі виникнення питань або потреби в консультації щодо проходження реабілітації за кошти Фонду, застраховані особи Кременецького району можуть звертатись до спеціалістів Кременецького відділення УВД ФССУ в області - поштова адреса: 
Кременецьке відділення управління ВД ФССУ  вул. Драгоманова, 9а , м. Кременець, 47003, тел. відділення: (035468) 2-17-33, Електронна адреса: krem.te@fssu.gov.ua
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux