Реабілітація дітей з інвалідністю в рамках державної програми
опубліковано 12 березня 2024 року о 13:47

Управління соціального захисту населення районної військової адміністрації розпочинає на 2024 рік реалізацію державної програми з безоплатного забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами.

Реабілітація дітей з інвалідністю – це активний процес, метою, якого, є досягнення повного відновлення функцій, порушених внаслідок захворювання або травми, оптимальна реалізація фізичного, психічного і соціального потенціалу дитини з інвалідністю та активною інтеграцією в суспільство.

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 29019 року № 309, скористатися правом на забезпечення реабілітаційними заходами в реабілітаційних установах мають можливість діти з інвалідністю різних нозологічних захворювань. Батьки таких дітей мають право самостійно обирати реабілітаційну установу, переглянувши Перелік реабілітаційних установ, який розміщений на офіційному веб – сайті Мінсоцполітики у розділі “Інвалідність” підрозділ “Реабілітація дітей з інвалідністю” та записатись до неї.

Для отримання реабілітаційних послуг одному з батьків дитини або його законному представнику необхідно звернутися до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або до центру надання адміністративних послуг та подати заяву про отримання комплексних реабілітаційних послуг (за формою затвердженою Мінсоцполітики). Заява також може бути направлена поштою.

Форму заяви розміщено на офіційному сайті Верховної Ради України за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1160-18#n21.

Разом із заявою про отримання комплексних реабілітаційних послуг подаються (із пред’явленням оригіналів) копії таких документів:
- індивідуальна програма реабілітації, видана лікарсько-консультативною комісією державного або комунального закладу охорони здоров’я (для дітей з інвалідністю;
- виписка з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою затвердженою МОЗ;
- паспорт громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу одного з батьків дитини, супроводжуючої особи або її законного представника;
- документа із зазначенням даних, щодо реєстраційного номера облікової картки платника податків (не подається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті);
- свідоцтво про народження дитини або паспорт громадянина України, що посвідчує особу дитини.
Першочергово реабілітаційними послугами забезпечуються відповідно до поданих заяв діти, які не були забезпечені ними в попередньому бюджетному році внаслідок відсутності бюджетних коштів або у зв’язку з довготривалою хворобою дитини.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux