В Україні зафіксували рекорд з наймасовішого читання поеми «Катерина» Тараса Шевченка
опубліковано 12 березня 2024 року о 12:36

У МКІП відбулася церемонія фіксації рекорду України за наймасовіше читання поеми українцями та іноземцями. Рекорд засвідчив 210 учасників з 22 країн світу, які декламували рядки з твору Кобзаря. У заході взяли участь т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, заступниця Міністра Anastasia Bondar, генеральна директорка Книги Світових Рекордів Ганна Крисюк та Надзвичайний і Повноважний посол Аргентинської Республіки в Україні Елена Летісія Тереса Мікусінскі, яка першою з дипломатів долучилася до флешмобу.

«Ми тішимося з того, що реалізували цей масштабний проєкт: було дійсно непросто об’єднати 210 людей з усього світу. Але ми це зробили. Будь-яка справа, що робиться натхненно, сама собою є унікальною. А від унікальності до рекордності — лише крок», — сказав Ростислав Карандєєв.

Флешмоб об’єднав людей різного віку, статі, посад з усіх областей України та з 22 країн світу. Дипломи із засвідченням рекорду отримають всі учасники, які читали поему.

Зокрема, до декламування поеми долучилися т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, заступники міністра Taras Shevchenko та Анастасія Бондар, міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, державний секретар МВС України Інна Ящук, представники Секретаріату Кабінету Міністрів, рятувальники ДСНС України, військові ЗСУ, Національна гвардія України, прикордонники Львівського та Донецького загонів ДПСУ, представники Державне агентство розвитку туризму України, Торгово-промислова палата України / Ukrainian CCI, Національний музей історії України у Другій світовій війні. Офіційна стор., Музею історії міста Києва, Національний музей народної архітектури та побуту України, Національний заповідник Києво-Печерська лавра, Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка, Театр Лесі Українки, Сумського національного академічного театру імені Михайла Щепкіна, Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка, Державний податковий університет, ГО «Інститут культури України», ППОС НЛТУ України, компанії Київстар, Українсько-Швейцарської фундації «VIDNOVA», Business Woman Club, Всеукраїнського руху Єдині та інші.

Також поему читали народні депутати, дипломати, актори, представники та представниці громадської сфери, культури та шоу-бізнесу, зокрема Дарʼя Коломієць, Аміль Насіров, Раміль Насіров, Євген Нищук, Олександр Кобзар, Віра Кобзар, Олександр Ярема, Юрій Савчук, Максим Остапенко, Діана Попова, Оксана Повякель, Неля Куковальська, Олександра Матвійчук, представники та представниці бізнесу, української діаспори, очільники навчальних закладів, студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого, волонтери та школярі.

Детальніше: https://mcip.gov.ua/.../210-uchasnykiv-z-22-krayin-v.../




Возможно, это изображение текст

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux