У межах проекту Олени Зеленської у країнах ЄС для дітей українських вимушених переселенців друкують книжки рідною мовою
опубліковано 30 травня 2022 року о 17:33

У межах проекту Олени Зеленської у країнах ЄС для дітей українських вимушених переселенців друкують книжки рідною мовою

Яка ваша улюблена дитяча книжка українською? Якби я була зараз малою, то точно закохалася б у ,,Таке велике слоненя”, або в ,,Кошеня і Сонечко”, або в ,,Казку про Старого Лева”…

Діти, які полишили домівки через війну, не брали із собою книжок. Їхні сім’ї часто евакуювалися взагалі без нічого. І тепер дитяча книжка рідною мовою може стати частинкою дому, миру, хвилинкою спокою.

Саме для цього наш проєкт ,,Книжки без кордонів”.

Працює так: українські видавництва надають готові макети своїх яскравих і чудово оформлених книжок. Посольства України ведуть переговори/шукають партнерів серед закордонних друкарень, які ці книжки випускають. Ось на фото ви бачите, як виходить з друку улюблена народна казка ,,Колосок”. А ось вона вже в читачів. Бо мета саме в цьому – подарувати кожному маленькому переселенцю українські книжки.

Ці фото з різних країн, бо завдяки нашим посольствам і власній небайдужості Латвія Embassy of Ukraine in the Republic of Latvia / Посольство України в Латвії, Литва Ukrainos Ambasada Lietuvoje / Посольство України в Литві, Чехія Embassy of Ukraine in Prague / Velvyslanectví Ukrajiny v Praze, Болгарія Посольство України в Болгарії / Посолство на Украйна в България, Естонія Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia, Норвегія Embassy of Ukraine in Norway, Швеція Embassy of Ukraine in Sweden / Посольство України в Швеції, Польща Ambasada Ukrainy w Rzeczypospolitej Polskiej/Посольство України у Польщі, Словаччина Veľvyslanectvо Ukrajiny v SR/Посольство України в Словацькій Республіці, Німеччина Ukrainische Botschaft in Berlin / Посольство України у ФРН, Ірландія Embassy of Ukraine to Ireland вже долучилися до ініціативи – надрукували й роздають книжки діткам. Проєкт реалізується вже 11 країнах і налічує 80 тис. надрукованих книжок.

Тисячі сімей прочитають на ніч чудові казки. Переглянуть разом чудові малюнки. Перенесуться у створений з любов’ю світ.

У цього яскравого світу, населеного слоненятами й чарівними левами, немає й не може бути кордонів. Він лише розширюватиметься, бо саме зараз до проєкту приєднуються десятки країн. У процесі – Франція Ambassade d'Ukraine en France / Посольство України у Франції, Нідерланди Embassy of Ukraine in the Kingdom of the Netherlands, Італія Посольство України в Італії/ Ambasciata d'Ucraina in Italia, Румунія Embassy of Ukraine in Romania/Посольство України в Румунії, Фінляндія Embassy of Ukraine in the Republic of Finland and Iceland, Велика Британія Embassy of Ukraine to the UK, Туреччина Ukrayna Ankara Büyükelçiliği/ Посольство України в Турецькій Республіці.

Мине багато років, і хтось запитає в мами чи тата: ,,А яка у вас улюблена дитяча книжка?” І вони назвуть одну з тих, які отримали у вимушеній розлуці з Батьківщиною. Та це буде вже вдома, в Україні.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux