7 липня - Всесвітній день шоколаду

опубліковано 07 липня 2025 року о 13:47

Про солодке часто говорять: шкідливо. Але насправді все залежить від вибору смаколиків і почуття міри. Є солодощі, які можуть бути навіть корисними — і чорний шоколад один із таких. Розбираємо його склад та цінність для організму:

  • какао стимулює кровообіг у мозку, що позитивно впливає на увагу, швидкість реакції та концентрацію. Саме тому можна почути фразу, що це «їжа для мозку»;
  • шоколад підвищує рівень серотоніну й ендорфінів — гормонів, які покращують настрій. Такий собі природний антистрес;
  • містить антиоксиданти, які захищають клітини від старіння та підтримують здоров’я серця;
  • багатий на магній, залізо, цинк, калій — важливі елементи для імунітету та нервової системи;
  • помірне споживання чорного шоколаду може знижувати артеріальний тиск і покращувати еластичність судин.

Але не поспішайте з’їсти відразу всю плитку шоколаду. Рекомендована порція — 20 г.

Якісний чорний шоколад — продукт із високим вмістом какао (від 70%). У складі не повинно бути пальмової олії, зайвих домішок або цукру на першому місці.

Їжа — це не тільки про насичення організму та енергію, а й про задоволення. Смакуємо шоколад дозовано і з користю!



Джерело: Команда Реформи Шкільного Харчування



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux