Безпечне святкування Великодня
опубліковано 18 квітня 2025 року о 16:42

Великодні свята - це час для радості, сімейних зустрічей та святкового столу. Проте під час підготовки до святкування важливо дотримуватись кількох простих правил для запобігання харчовим отруєнням і збереження здоров'я.

Генеральна директорка ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Оксана Чайчук надає наступні рекомендації для безпечного святкування Великодня:

  • Уникати споживання продуктів сумнівної якості та ретельно перевіряти терміни придатності.
  • Дотримуватись правил особистої гігієни при приготуванні та споживанні їжі.
  • Ретельно промивати овочі, зелень та фрукти, особливо перед споживанням.
  • Не залишати страви на столі понад 2 години без належного охолодження.
  • Уникати вживання страв з майонезом, особливо в теплу пору року.
  • Пам’ятати, що не існує безпечної дози алкоголю.

Основні причини харчових отруєнь під час святкувань — це порушення технологій приготування їжі та зберігання продуктів, а також нехтування гігієнічними нормами.

Щоб Великдень пройшов без неприємних наслідків, варто дотримуватись простих правил, які забезпечать здоров’я та безпеку під час святкування.















Джерело Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux