До лав ТрО вступили 110 тисяч українців, понад 100 вже мають державні нагороди
опубліковано 12 квітня 2022 року о 11:56

Понад 110 тис. громадян України увійшли до складу сил ТрО, сформовано більше 450 добровольчих формувань територіальних громад, більше 100 бійців тероборони мають державні нагороди. Про це на брифінгу повідомив Командувач Сил територіальної оборони ЗС України бригадний генерал Юрій Галушкін.

,,За день до вторгнення у нас було лише 6 тисяч професійних військових та резервістів. Однак 24 лютого наша "гаряча лінія" розривалась, по всій Україні стояли черги, аби потрапити до ТрО. Загалом до складу ТрО вступили більше 110 тисяч громадян та громадянок. Це люди різних професій, віку, віри. Я особисто бачив ці кілометрові черги”, – сказав бригадний генерал.

За його словами, бійці ТрО проходять навчання за різними військовими спеціальностями та вчаться використовувати різні види озброєння та техніки.

,,Сили ТрО боронять стратегічні об’єкти, долучаються до виконання бойових завдань спільно з підрозділами ЗСУ, забезпечують контроль за пересуванням людей та транспортних засобів по всій країні та виконують інші завдання. Загарбники не очікували, що спротив чинитиме вся Україна. Так було і в Києві, і в Харкові, і у Мелітополі, і у Чернігові, і у Сумах – скрізь, де був противник. Завдання виконували цілком достойно”, – зазначив бригадний генерал Юрій Галушкін.

Командувач Сил територіальної оборони ЗСУ відзначив героїзм та мужність бійців Донецької бригади та Маріупольського батальйону ТрО, які беруть участь у бойових діях, та разом зі спецслужбами, ЗСУ й іншими силами оборони захищають Україну на Сході.

,,Наш досвід – абсолютно унікальний, такого досвіду не має жодна країна світу, такого ніхто ніде не робив. Ми змогли за короткий термін відмобілізувати більше 110 тисяч людей, поставити їх до лав ТрО, у максимально короткі терміни забезпечити їх озброєнням та почати підготовку до виконання завдань. Зараз наше основне завдання – набувати максимальної спроможності, опановувати зброю та техніку, ставати мобільнішими”, – додав бригадний генерал Галушкін.

Більше 100 бійців ТрО вже відзначені державними нагородами.

,,Абсолютно цивільні люди на наших очах стають професійними військовими”, – сказав Командувач Сил територіальної оборони ЗСУ бригадний генерал Юрій Галушкін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux