До уваги усіх операторів ринку харчових продуктів 100% фальсифікат!
опубліковано 01 травня 2023 року о 14:53

Спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, було проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) одного із закладів торгівлі м. Тернополя щодо наявності в обігу продукції, яка не відповідає вимогам законодавства про харчові продукти.

Під час проведення позапланового заходу спеціалістами встановлено, що оператор ринку проводить реалізацію харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не отримали експлуатаційний дозвіл, а саме: масла ,,Поліське Селянське” солодковершкове, 73%, вага 200 г, та масла ,,Поліське Екстра”, 82,5 % вага – 200 г., виробник ТОВ ,,Пустомитівський молокозавод”, адреса потужностей виробництва: Рівненська обл., Гощанський район, с. Пустомити, вул. Лесі Українки, 85, без належних супровідних документів.

Згідно даних державного реєстру потужностей операторів ринку на які видано експлуатаційні дозволи в Рівненській області встановлено, що оператор ринку ТОВ ,,Пустомитівський молокозавод” (с. Пустомити, Гощанський район, Рівненська область) не отримував експлуатаційного дозволу на виробництво та зберігання харчових продуктів тваринного походження, наголошуємо, що згідно інформації Головного Управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, будівля ТОВ Пустомитівський молокозавод перебуває у напівзруйнованому стані, територія занедбана.

Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області наголошує всім операторам ринку відповідно до ст. 20 Закону України ,,Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” зобов’язані забезпечувати простежуваність та надавати інформацію, передбачену ст. 22 цього Закону, а також вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

Головним державним ветеринарним інспектором Тернопільської області прийнято Рішення про вилучення з обігу вищезазначених харчових продуктів.

Окрім того за результатами проведеного позапланового заходу суб’єкту господарювання винесено припис, щодо усунення порушень.

Звертаємо увагу мешканців Кременецького району, Тернопільської області , що при виявленні факту реалізації в торгових мережах: масла ,,Поліське Селянське” солодковершкове, 73%, вага 200 г, та масла ,,Поліське Екстра”, 82,5 % вага – 200 г., виробник ТОВ ,,Пустомитівський молокозавод”, адреса потужностей виробництва: Рівненська обл., Гощанський район, с. Пустомити, вул. Лесі Українки, 85,

просимо інформувати Кременецьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області: вул. Шевченка, 5, с. Підлісці, Кременецький р-н, Тернопільська обл., 47078, тел. (03546) 3-12-10 

E-mail: kremenets@dpss-te.gov.ua

 




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux