#ЕкологічнаОборона: сьогодні в Україні стартує підготовка до Всесвітнього дня прибирання
опубліковано 17 серпня 2022 року о 14:04

Всеукраїнський молодіжний рух ,,Let’s do it Ukraine” спільно з міжнародним рухом ,,Let’s Do It World” за підтримки Міністерства молоді та спорту України та інших органів влади щорічно проводить Всесвітній день прибирання ,,World Cleanup Day”.

 У 2022 році найбільша екологічна подія року проходитиме під гаслом ,,Хай небо буде мирним, а Україна чистою!”.

Підготовка до заходу стартує сьогодні, 17 серпня. Більше інформації на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Організатори: Міністерство молоді та спорту України, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Всеукраїнський молодіжний рух ,,Let`s do it Ukraine”.

Учасники: Марина Потапенко – заступник Міністра молоді та спорту України; Юлія Мархель – лідерка Всеукраїнського молодіжного руху ,,Let`s do it Ukraine”; Олег Виговський – актор, амбасадор ,,Let`s do it Ukraine”; Крістіна Столока – ,,Міс Україна-2015”, амбасадор ,,Let`s do it Ukraine”.

Організатори закликають не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених локаціях органами місцевого самоврядування, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки та під час сигналу тривоги спускатися в укриття.

З 17 серпня по 17 вересня участь в екологічній акції візьмуть комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, працівники яких приєднуються в різних форматах.

Так, в умовах війни додано нові форми участі: цифрове прибирання; формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини ,,Знайди, сортуй, здавай”; сімейні та індивідуальні прибирання на прибудинкових або рекомендованих локаціях, на територіях навчальних закладів та установ; розбір завалів.


Довідково. Щороку в третю суботу вересня Україна приєднується до Всесвітнього дня прибирання ,,World Cleanup Day” разом із понад 60 мільйонами учасників у 191 країні світу.

Основна мета заходу – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux