Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про Реєстр об’єктів критичної інфраструктури
опубліковано 01 травня 2023 року о 11:16

Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову ,,Про затвердження Порядку ведення Реєстру об’єктів критичної інфраструктури, включення об’єктів до Реєстру об’єктів критичної інфраструктури, доступу та надання інформації з нього”.

Цей документ визначає процедури формування і ведення Реєстру об’єктів критичної інфраструктури, включення об’єктів критичної інфраструктури до Реєстру, внесення до нього інформації про об’єкти критичної інфраструктури, регламентує умови доступу та надання інформації з Реєстру.

Відповідно до цього документу, держателем та адміністратором Реєстру є уповноважений орган у сфері захисту критичної інфраструктури України. Він здійснює облік, узагальнення, систематизацію, аналіз та надання інформації з Реєстру, а також відповідає за внесення (та виключення) інформації про ОКІ в Реєстр.

Нагадаємо, що під час дії воєнного стану та 12 місяців після його припинення чи скасування уповноваженим органом у сфері захисту критичної інфраструктури України є Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації України.

Реєстр відіграє важливу роль у координації процесу захисту критичної інфраструктури України. Він дозволяє узгодити дії суб’єктів національної системи захисту критичної інфраструктури, запровадити обмін інформацією між суб’єктами захисту, створити єдину базу даних щодо загроз і вразливостей, здійснити оцінку стану захищеності ОКІ, забезпечити паспортизацію та захист обʼєктів.

,,Затвердження порядку створення Реєстру об’єктів критичної інфраструктури – важливий крок на шляху захисту наших ОКІ, проте це – тільки один із перших кроків. Тепер всі органи, відповідальні за захист критичної інфраструктури, мають долучитись до роботи з наповнення цього реєстру”, – зазначив голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь.

Відповідальними за надання інформації до Реєстру є секторальні органи у сфері захисту критичної інфраструктури. Вони ідентифікують ОКІ, разом із оператором критичної інфраструктури здійснюють категоризацію ОКІ відповідно до вимог, викладених у постанові КМУ № 1109 ,,Деякі питання об’єктів критичної інфраструктури”, за результатами чого складають секторальні переліки ОКІ та подають інформацію в Держспецзв'язку для її внесення в Реєстр.

,,Від того, наскільки швидко та якісно буде проведена робота, залежить в тому числі наша стійкість перед ворогом”, – зазначив голова Служби.


За матеріалами: https://www.facebook.com/dsszzi


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux