Кременеччина вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні
опубліковано 20 лютого 2023 року о 19:14

На варті наших душ НЕБЕСНА СОТНЯ! Сьогодні, у день пам’яті Героїв Небесної Сотні краяни вшанують пам'ять усіх тих, хто поклав своє життя в боротьбі за Україну під час Революції Гідності та на Майдані!

Шкільне подвір’я Лановецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 імені Юрія Коваля сьогодні стало майданчиком пам’яті – учні та громадськість згадували подвиг Героїв Небесної Сотні та 7-му річницю загибелі випускника закладу Юрія Коваля.

З особливим трепетом говорили про випускника школи, командира відділення 14-ої окремої механізованої бригади Юрія Коваля, який загинув у 2016 році поблизу м. Мар’їнка. Він був ідейним, прагнув справедливості та ревно її відстоював. Любив Україну, знав її історію, тому й боровся за її майбутнє.

Хвилиною мовчання пом’янули загиблих за волю Батьківщини, а спільним виконанням державного гімну утвердили, що Україна була, є і буде!

Сьогодні у Шумську на площі Героїв Майдану священники відслужили панахиду за загиблими. Присутні покладали квіти та запаленні лампадки до пам’ятного знаку.

День Героїв Небесної Сотні у Вишнівці відзначили на майдані Шевченка.

Урочистості розпочалися виконанням Гімну України. Після виконання, священники Вишнівецького благочиння відправили молебень за загиблих Героїв. Селищний голова Володимир Кравець відзначив, що полегла Небесна Сотня дала початок боротьбі проти окупації, яка переросла у повномасштабне вторгнення, що триває майже цілий рік, та підкреслив, що перемога буде!

Традиційно завершила захід тиха акція "Ангели пам'яті" - символічними ангелами учасники прикрасили дерева у сквері, фотографії загиблих дев'ять років тому на Майдані Героїв.

У Великодедеркальській громаді сьогодні також вшановували пам'ять Героїв Небесної Сотні, які поклали життя за європейське майбутнє України. Відбулася панахида за загиблими на Євромайдані, присутні вшанували Героїв хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятного знака Героям Небесної Сотні. Сільський голова Юрій Панасюк та о.Назарій Кобильняк відзначили, що події осені-зими 2013-2014 років показали всьому світові, що український народ був, є і буде! І зараз ми знову, як і сотні років тому, виборюємо своє "завтра". То ж, нехай ця жертва Героїв Небесної Сотні буде не марною. Пам'ятаймо їх подвиг і молімося за спокій спочилих душ. Слава Україні! Героям слава!

На поминальний мітинг ,,Не серед нас та разом з нами: в серцях, пам’яті, в думках!.. біля Капличка Божої Матері Кременецької ,,Скорботної” та спільну молитва пам'яті Героїв Небесної Сотніі і воїнів АТО (ООС) прийшли кременчани, керівництво громади і місцевої виконавчої влади у подвір’я Кременецького академічного ліцею ім. У.Самчука.  

Також  колективи ЦКІДу Кмременецької міської ради підготували мистецько-патріотичний онлайн-концерт ,,Янголи Майдану".

Вічна пам’ять, шана і слава Героям!













Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux