Кременецькі пластуни передали Віталію Кудлаку Вифлеємський Вогонь Миру
опубліковано 19 грудня 2022 року о 16:53

Під пісню Вифлеємського Вогню Миру сьогодні пластуни станиці Кременець Національної скаутської організації України передали Вифлеємський вогонь миру колективу Кременецької районної військової адміністрації . Тернопільська округа Пласту, куди віднесено станицю Кременець, отримала Вифлеємський вогонь миру від словацьких скаутів на міжнародному пункті пропуску "Малий Березний – Убля", що на Закарпатті. Очільник району Віталій Кудлак подякував районним пластунам, за те, що вони щороку передають Вифлеємський вогонь у кожен куточок області: державні установи, школи, лікарні, дитячі будинки, захисникам на фронті, прифронтові міста та військові госпіталі. Адже зараз цей вогонь символізує силу, єдность і віру в нашу незламність та перемогу.

Церемонія передачі існує і підтримується кременецькими пластунами упродовж років. Вже традиційно скаути заходять в гості до працівників органів влади, аби спільно підтримати такий важливий соціально-інформаційний захід. Передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – започатковано в Австрії, проте завдяки пластунам акція була запроваджена і в Україні. Щороку з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє у нашу країну. Цьогорічний Вифлеємський вогонь миру має особливе значення, адже саме мирного неба над головою так довго чекають українці, а ця Різдвяна традиція об’єднує всіх нас від заходу України і до сходу. Цьогоріч це як ніколи важливо.

В єдності переможемо темряву!

Довідково:

Традицію передачі Вифлеємського вогню миру започаткували наприкінці 80-х років минулого століття австрійські скаути, які привозять вогонь з місця народження Ісуса Христа – Вифлеєма.

Від 1988-го щороку українські пластуни перебирають Вифлеємський вогонь від польських скаутів на митному переходу і поширюють його по всій Україні.

Вифлеємський Вогонь завжди був передвісником свят, затишку і всього теплого, з чим асоціюється Різдво. Впродовж останніх років для багатьох Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки під час Святої Вечері.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux