Ми звикли сприймати здорове харчування як набір «правильних» продуктів на тарілці. Але насправді це значно більше — система щоденних рішень і звичок, що формують наш спосіб життя.
Радимо фокусувати увагу на наступному:
Свідомий вибір продуктів
Різноманіття та баланс в раціоні: овочі, фрукти та ягоди, нежирні види м'яса, яйця, морепродукти, рослинні та тваринні жири. Не менш важливо обирати сезонні та локальні продукти, які зберігають якість та смак.
Приготування їжі
Навіть найякісніші продукти втрачають свою цінність при надмірній обробці. Філософія здорового харчування проста: варіння, тушкування, запікання та смаження страв з невеликою кількістю олії. Таким чином зберігається поживність продуктів.
Споживання страв
Їжа «на ходу», на дивані під фільм чи новини перетворює процес на автоматичне жування без усвідомлення. Прийом їжі має бути як ритуал — на кухні, без гаджетів, у спокійному стані, у колі родини чи друзів. Споживання їжі — це не тільки насичення, але й елемент соціального зв'язку.
Здається, що всі ці правила нам знайомі, але чи справді ми ними керуємося у повсякденному житті? Здорове харчування розпочинається не з першого укусу їжі, а з думки про неї.
Ми активно працюємо над тим, щоб прищепити дітям здорові харчові звички змалечку. Але цей процес потрібно активно втілювати і вдома, адже приклад дорослих — найбільш авторитетний.
Слідкуйте за сторінкою Команди реформи — ми розповідаємо, як зробити здорове харчування невіддільною частиною повсякдення. Адже глобальна мета реформи — навчити свідомо обирати корисне, не тому, що «так потрібно», а тому, що це важливо для власного здоров'я.

Джерело