Lobby X: ,,Обирай посаду і підрозділ у війську"
опубліковано 19 червня 2024 року о 12:08

З 10-го червня набрали чинності чергові зміни в процесі рекрутингу до ЗСУ.

Тепер усі громадяни, що завчасно обиратимуть собі посаду і підрозділ та добровільно долучатимуться до війська по мобілізації після проходження ВЛК направлятимуться в спеціальні батальйони резерву. На базі цих батальйонів рекрути будуть проходити базову загальну військову підготовку (БЗВП) або будуть відправлені на проходження БЗВП до Навчальних Центрів у відрядження. Після навчання — відправлені до обраних підрозділів на службу згідно з Рекомендаційними Листами Наказом Головнокомандувача на переведення.

У такий спосіб нові правила унеможливлюють «помилковий» розподіл при випуску із Навчальних Центрів та інші «казуси», оскільки в разі потрапляння на БЗВП в НЦ — рекрути вже перебуватимуть в статусі військовослужбовців військових частин батальйонів резерву.

Покроково призов добровольців за мобілізацією відбуватиметься в такий спосіб:

1. Вибір посади та підрозділу, відправка резюме

2. Запрошення на співбесіду, успішне проходження відбору

3а. Якщо ваш підрозділ пріоритетний — одразу отримання Рекомендаційного Листа від підрозділу

3б. Якщо ваш підрозділ непріоритетний — погодження підрозділом вашого призначення в ГенШтабі, після чого отримання Рекомендаційного Листа від підрозділу

4. Візит в ТЦК разом із Рекомендаційним Листом, проходження ВЛК

5. Відправка до батальйону резерву та зарахування до його складу

6а. Якщо є відповідна навчальна база у конкретного батальйону резерву — проходження БЗВП на базі батальйону

6б. Якщо відповідної спроможності на базі батальйону резерву немає — відправка у відрядження на навчання в НЦ та подальше повернення з відрядження до батальйону резерву після завершення БЗВП

7. Після завершення навчання — переведення Наказом ГК до вашого підрозділу згідно з Рекомендаційним Листом та зарахування до складу відповідної військової части Як і раніше вам важливо контролювати статус пріоритетності підрозділу, про що ви зможете дізнатись після співбесіди. І контролювати видачу Рекомендаційного Листа вам лише після погодження підрозділом вашого призначення в ГШ.

Зверніть увагу: ці зміни стосуються як пріоритетних, так і непріоритетних підрозділів ЗСУ та саме тих добровольців, які долучаються до армії за мобілізацією.

Алгоритм залучення добровольців до ЗСУ на контрактну службу залишається без змін: кандидатів відправлятимуть на проходження БЗВП до Навчальних Центрів і після того розподілятимуть до підрозділів згідно з Рекомендаційними Листами.

Алгоритм долучення до підрозділів, які не в складі ЗСУ, — як раніше індивідуальний до кожного відповідного військового формування. Про нього ви дізнаєтесь на етапі співбесіди з відповідним підрозділом.

Важливо! Рекрути, які потрапили до Навчальних Центрів до 10.06 — закінчать призов по процедурі відповідно до попередньої Директиви, детальніше ми писали про неї раніше: https://cutt.ly/7ep0P7Px

Як і раніше, якщо у вас виникають проблеми із розподілом за вашим Рекомендаційним Листом або ви відчуваєте недбале ставлення в супроводі вашого процесу призову від представника майбутнього підрозділу — пишіть нам у службу підтримки, всі такі ситуації вирішуються: https://cutt.ly/kep0ApPi

Якщо у вас ще лишились запитання — ознайомтесь із відповідями на найпоширеніші: https://cutt.ly/sep0AhN2

Розуміємо, що зміни в процесах призову відбуваються часто. І ця зміна точно не остання. Однак, працюємо над покращенням.

Бажаємо кожному знайти свою роль у нашій спільній боротьбі. Тільки разом — переможемо!




Джерело: Lobby X


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux