На Кременеччині відзначали День захисту дітей: інтерактиви, розвиваючі ігри та картина для військових
опубліковано 01 червня 2022 року о 16:17

Інтерактиви, розвиваючі ігри та картина для військових. Так на Кременеччині відзначали День захисту дітей.

Свято для дітей з постраждалих регіонів організувала Тернопільська обласна військова адміністрація.

Соня – учениця 2 класу. На Кременеччину з Миколаєва приїхала у перші дні російського вторгнення. Частина її друзів та однокласників залишилися у рідному місті. Щодня діти пишуть один одному, як проходить їхній день, обмінюються жартами та чекають, коли знову зможуть побачитися.

- Навчальний рік я завершила дистанційно. Знайшла тут нових подруг – Іру та Валерію. Усі ми живемо в одному будинку, але на різних поверхах, - розповідає дівчинка.

Соня мріє стати художницею. Каже, малюватиме Україну та людей, бо це їй вдається найкраще. Не гає часу і дев’ятикласниця Іра з Миколаєва. Дівчинка швидко знайшла нових друзів, почала ходити на фітнес і планує піти на курси англійської мови.

- Я познайомилась тут з дівчатами з Київщини. Вони уже повернулися додому і я радію, що у них все добре. Сподіваюся, що і ми скоро зможемо повернутися додому, - розповідає дівчина.

Сьогоднішнє свято об’єднало дітей з Луганщини, Донеччини, Київщини, Харківщини та Миколаївщини. Кожен з присутніх міг долучитися до створення картини для наших захисників. Написати слова підтримки та побажання. Проведений разом час не тільки відволіче маленьких громадян від недитячих тем війни, а й допоможе знайти нових друзів і навіть долучитися до спільної справи, вважають організатори.

- День захисту дітей сьогодні набуває нових сенсів. Ми робимо це буквально – зі зброєю в руках. Заради майбутнього кожного маленького українця. Задля можливості жити вільно, мріяти і здійснювати мрії, самовиражатися та бути впевненим, що твоя думка важлива. Просто радіти життю, - зазначив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

- Діти України – особливі та дуже розумні. Часто ми – дорослі, навчаємося у них. Це покоління надзвичайно вільне і розкрите до нових знань. Головне сьогодні – захистити їх. З 24 лютого Тернопільщина прийняла понад 32 891 родину з дітьми. Загалом 22 265 дітей різних вікових категорій. Усі діти мали можливість долучитися до навчального процесу у закладах за місцем проживання. На території області перебуває 4 дитячі будинки сімейного типу, які переїхали з Донецької, Київської та Миколаївської областей.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux