На Кременеччині відбулися меморіальні заходи на честь Дня пам'яті захисників України
опубліковано 29 серпня 2022 року о 16:53

На Кременеччині відбулися різнопланові меморіальні заходи на честь Дня пам'яті захисників України. Зокрема, в усіх громадах проходять фото- та книжкові виставки, на їхніх інформаційних цифрових ресурсах розміщуються відповідні тематичні відео- та аудіо матеріали, безпосередньо підготовлені ними.

Сьогодні біля пам’ятної дошки загиблим воїнам-кременчанам віддати данину пам’яті захисникам Вітчизни зібралися керівники району та Кременецької громади, духовенство, родини загиблих Героїв, жителі міста. Присутні схилили голови та хвилиною мовчання вшанували усіх українців, котрі, відстоюючи свободу і незалежність країни, віддали свої життя в ім’я майбутніх поколінь.Також спільно помолилися під час заупокійної панахиди та поклали квіти.

,,Сьогодні ми відзначаємо День пам’яті захисників України. На жаль, наша країна платила і продовжує платити досить високу ціну за право бути. Багато життів кращих синів і дочок України віддано за те, щоб ми зараз могли перебувати у відносній безпеці. Але наші Герої не просто заплатили своїми життями, вони заплатили також покаліченими долями тих, для кого вони були найріднішими і найближчими. Наші герої – це сини, дочки, дружини, чоловіки, батьки. І, на жаль, життя цих близьких людей безповоротно скалічене.

Є у нас ворог, який вже століттями зазіхає на нашу землю і на право нашого народу бути господарями на своїй землі. І пам’ять - це найменше, що ми можемо віддати в данину тим людям, які віддали своє життя за Україну. Український народ буде пам’ятати своїх героїв. Але ми повинні своїми щоденними діями, своєю працею спокутувати свій борг перед цими людьми. Тому, що вони віддали ту найбільшу жертву своєї любові до своєї Батьківщини – свої життя!

Вічна пам’ять нашим героям! Вічна їм шана!

Слава Україні!” – сказав начальник районної військової адміністрації Віталій Кудлак.

Довідково: щорічно в Україні 29 вересня відзначається День пам'яті Захисників України, загиблих за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Дата встановлена Указом Президента Володимира Зеленського в 2019 році в пам'ять про трагічні події 29 серпня 2014 року в Іловайську Донецької області. З середини серпня в місті точилися запеклі бої між окупантами та військовими ЗСУ. 24-25 серпня українські батальйони потрапили в оточення. 28 серпня в результаті переговорів було прийнято рішення про виведення українських захисників через "зелений коридор". Однак 29 серпня російські військові відкрили вогонь по евакуаційній колоні. За офіційними даними, 366 українських воїнів загинули, 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили в полон. Іловайськ став трагічним та героїчним символом боротьби українців з російським агресором, сепаратистськими та іноземними добровольчими терористичними формуваннями.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux