На Тернопільщині під час дії воєнного стану платники податків зареєстрували 896 касових апаратів
опубліковано 18 липня 2022 року о 09:49

На Тернопільщині з початку року платники податків зареєстрували 9446 реєстраторів розрахункових операцій, з них 5095 – програмних РРО та 4351 – класичних.

Активними користувачами касової техніки у своїй діяльності є приватні підприємці. Так, цьогоріч вони зареєстрували 3125 класичних касових апаратів та 4893 ПРРО. Підприємства та компанії за цей час зареєстрували 1226 звичайних РРО та 202 програмних.

З моменту запровадження воєнного стану суб’єкти господарювання нашого краю зареєстрували 896 РРО (589 – програмних та 307 – класичних). За час війни приватні підприємці облікували 551 програмний РРО та 244 класичних РРО. Юридичні особи зареєстрували відповідно 38 та 63 одиниці касової техніки.

Принагідно нагадуємо, що суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний), засобами якого здійснюється реєстрація розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України від 06.07.1995 року №265/95-ВР ,,Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”.

Основними аргументами на користь ПРРО є переваги від його застосування, а це: вільний вибір для суб’єктів господарської діяльності; відсутність посередників (еквайєра, центрів сервісного обслуговування); відсутність експертизи для комерційних ПРРО; пристосованість для будь якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android (можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший будь-який гаджет, який має операційну систему та підключення до Інтернет); онлайн реєстрація в контролюючому органі; виключно електронний документообіг; безкоштовність (програмне рішення ДПС).

Нагадуємо, що з 1 січня 2022 року застосування РРО або ПРРО при здійсненні розрахункових операцій є обов’язковим для підприємців – платників єдиного податку 2 – 4 груп. Реєстратори розрахункових операцій не є обов’язковими для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на І групі спрощеної системи оподаткування, або ж якщо вони здійснюють роздрібну торгівлю на території сіл, проте у такому випадку при здійсненні розрахункових операцій слід застосовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій.

Детальніше ознайомитися з інформацією стосовно новацій у застосуванні РРО та ПРРО можна в банері ,,Програмні РРО” за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux