На Тернопільщині відкрито черговий освітній хаб
опубліковано 15 вересня 2022 року о 18:52

Жителі Тернопільської області зможуть навчатися впродовж життя, що стало можливим завдяки відкриттю там освітнього хабу, який реалізовуватиме концепцію «Навчання впродовж життя» (Life Long Learning) на території всієї області.

«Навчання найзатребуваніших навичок на ринку праці (soft skills), актуальних робітничих та IT-професій, української та англійської мови, емоційного інтелекту та інших корисних знань і навичок вже доступне для жителів Тернопільської області», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Хаб на Тернопільщині буде діяти як складова мережі Українських освітніх хабів, що визначена державою пріоритетним проєктом у сфері освіти під час воєнного стану.

«Важливим інструментом в межах діяльності освітнього хабу стане Всеукраїнський проєкт із профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії», який надає можливість учням 7-11 класів та їхнім батькам за допомогою штучного інтелекту визначити власні здібності до професій, що дозволить побудувати індивідуальну траєкторію подальшого навчання та кар’єри», – повідомила координаторка мережі Українських освітніх хабів та виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Освітній хаб Тернопільщини реалізовано за підтримки Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти та ГО «Асоціація інноваційної та цифрової освіти» в межах проєкту «Трамплін до рівності», що імплементується Фондом ООН у галузі народонаселення, UNFPA у партнерстві з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та БО «Бітрут Академія» за фінансової підтримки Швеції.

«Це насправді важливий проєкт, який зараз на часі. Тому керівництво Тернопільської обласної військової адміністрації всіляко підтримує ініціативу, яка допомагає як дітям, так і дорослим за допомогою інноваційних освітніх інструментів набувати необхідні у сучасному світі компетенції», – сказала директорка Департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Хома.

Сайт мережі Українських освітніх хабів: eduhub.org.ua.

Адреса освітнього хабу Тернопільщини: місто Тернопіль, вул.Руська, 17, 2 пов., 12 ауд.

Телеграм-канал освітнього хабу Тернопільщини: https://t.me/osvitniyhubternopil.

Координаторка хабу: Ірина Яремчук, Iryna.Yaremchuck@gmail.com.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux