На території району здійснюється реалізація проєкту щодо надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році
опубліковано 28 лютого 2024 року о 12:37

У рамках реалізації Постанови Кабінету Міністрів України від 1 червня 2023 року № 572 «Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй, проекту щодо надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році» 13 закладів загальної середньої освіти 4-х територіальних громад Кременецького району є учасниками проекту щодо надання фінансової підтримки загальноосвітнім навчальним закладам у 2023/2024 навчальному році, що реалізується спільно з Всесвітньою Продовольчою Програмою Організації Об’єднаних Націй.  Спеціалісти Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області також  беруть участь у реалізації цього проєкту

Право на отримання фінансової підтримки для організації гарячого харчування учнів 1-4 класів за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй мають заклади загальної середньої освіти за переліком, затвердженим Міністерством освіти і науки.

Завдяки цьому, у вище зазначених закладах освіти Кременецького району запроваджено «Вітамінну перерву» для 1679 учнів початкових класів. В щоденний раціон учнів 1-4 класів в основному включені вітамінізовані продукти харчування, зокрема: різноманітні фрукти (яблука, апельсини, мандарини, банани) соки, йогурти.

Реалізація програми дає змогу забезпечити здобувачів освіти різноманітним, збалансованим, якісним харчуванням, збільшити кількість учнів, які харчуються.

Концепцією Програми шкільного харчування ВПП ООН є пост-фінансування з виплатою кожній школі коштів за 30% наданих страв згідно звітних документів для покращення харчування системи шкільного харчування.

Надання підтримки здійснюється щомісяця після отримання Всесвітньою продовольчою програмою ООН запитів на часткове забезпечення витрат для організації гарячого харчування в закладах освіти.

Держпродспоживслужба нагадує, що у технологічній документації на страви та вироби обов’язково повинні враховуватись вимоги Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №305, та встановлені вимоги МОЗ щодо організації харчування в закладах загальної середньої освіти.

Засновник та керівник закладу освіти є відповідальним за організацію харчування учнів в закладі.


Кременецьке районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Тернопільській області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux