Нові перспективи для розвитку соціальних послуг: Мінсоцполітики приєднується до Європейської соціальної мережі
опубліковано 08 жовтня 2024 року о 13:56

Міністерство соціальної політики приєдналося до Європейської соціальної мережі (ESN) - організації, що реалізує програми для покращення життя осіб з інвалідністю, дітей та молоді. До її складу входять державні соціальні служби, НГО та місцеві органи самоврядування з понад 30 країн, включно з країнами ЄС, Великою Британією, Ісландією, Швейцарією, Косовом, Молдовою, Азербайджаном та Ізраїлем. Ця співпраця відкриє доступ до практик та інновацій європейських країн, що дозволить підвищити ефективність і якість надання соціальних послуг в Україні, а також дозволить швидше імплементувати реформи в соціальній сфері.

Про офіційне приєднання було оголошено під час другого GLOBAL DIGITAL SOCIAL FORUM: МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ГРОМАД.

«Ми стаємо частиною масштабної європейської мережі, де інновації, обмін досвідом і колективні рішення допомагають покращувати життя мільйонів громадян. У тісній співпраці з іншими учасниками ESN ми зможемо активніше реформувати українську соціальну систему відповідно до європейських стандартів.

Завдяки своєму унікальному досвіду у сфері цифровізації соціальних послуг, Україна може зробити значний внесок у розвиток європейської соціальної політики та впровадження сучасних технологій», — зазначив CDTO Мінсоцполітики Костянтин Кошеленко.

За словами генерального директора ESN Альфонсо Монтеро, Європа вітає Україну як повноправного учасника мережі та висловлює сподівання на плідну співпрацю. Це важливий крок для інтеграції України в європейську соціальну спільноту.

Нагадаємо, у 2023 році Міністерство соціальної політики України було відзначене нагородою «Переможець цифрової трансформації» від Європейської соціальної мережі за успішну автоматизацію системи соціального захисту внутрішньо переміщених осіб  в Україні.

Цього року цифровий проект Мінсоцполітики «Електронний кейс-менеджмент» увійшов до короткого списку премії European Social Services Awards, яку організовує ESN. Організатори відзначили команду розробників за їхню ефективну роботу у сфері цифрової трансформації соціальних послуг.  Проголосувати за проект можна за посиланням: https://essa-eu.org/vote-2024

Церемонія оголошення переможців відбудеться 4 листопада в Лісабоні.



Джерело:  Міністерство соціальної політики України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux