Оформи допомогу від ЮНІСЕФ
опубліковано 10 серпня 2022 року о 16:12

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) розширив критерії отримання грошової допомоги для українських сімей з дітьми, які постраждали внаслідок війни та потребують фінансової підтримки. В рамках другого етапу програми “Спільно”, яку надають ЮНІСЕФ з Міністерством соціальної політики України, виплати можуть сягати до 33 тисяч гривень на родину.

Відтепер взяти участь можуть родини, що відповідають одній з категорій:

Родини, що мають трьох і більше дітей до 18 років;

Родини, що мають принаймні одну дитину з інвалідністю до 18 років.

Подати заявку на програму грошової допомоги можна самостійно на сайті register.unicef.org.

Родинам, які відповідають новим критеріям і вже подали заявку, не потрібно реєструватись знову. Їхні дані буде розглянуто.

Реєстрація на сайті не означає, що родина автоматично отримає допомогу, адже заявки проходять два етапи перевірки:

Технічний відбір. Це перевірка наявності всіх обов’язкових даних і відсутності в них технічних помилок. Якщо документи пройшли технічний відбір, голова домогосподарства отримує СМС із номера 4224. Повідомлення надходить на номер, вказаний у заявці. Технічна перевірка триває до двох тижнів.

Відбір на відповідність критеріям програми. Якщо домогосподарство, яке подало заявку, відповідає критеріям програми та ще не отримало допомоги від жодної іншої міжнародної гуманітарної організації, йому буде нараховано кошти. Після грошового переказу надходить СМС для підтвердження отримання платежу.

Допомога надається сім’ям незалежно від наявності статусу ВПО, які перебувають у будь-якому регіоні України, але за умови, що вони не отримували грошової допомоги від ЮНІСЕФ чи іншої міжнародної гуманітарної організації після 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, що родини, що відповідають критеріям програми, отримають грошову допомогу з розрахунку 2 220 грн/міс. на кожного члена домогосподарства, але не більше як на п’ятьох осіб. Допомога виплачується на банківський рахунок одноразово за три місяці.

Коштами, нарахованими у рамках програми допомоги ,,Спільно”, родина може розпоряджатися на власний розсуд. ЮНІСЕФ вірить, що грошова допомога буде використана для забезпечення потреб дітей і з максимальною користю для родини.

Детальніше на unicef.org/ukraine/spilno-cash-transfers або за номером гарячої лінії “Спільно” 0 800 600 017 (щодня з 8:00 до 22:00, безоплатно).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux