Переселенці можуть отримати від держави допомогу на проживання: алгоритм дій
опубліковано 07 квітня 2022 року о 15:12

Відучора, 6 квітня, органи соціального захисту населення, після оновлення відповідного програмного забезпечення, розпочали роботу щодо призначення допомоги внутрішньо переміщеним особам на проживання. Йдеться про переселенців, які зареєстровані в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб.

Право на отримання зазначеної допомоги мають особи, які перемістилися з тимчасово окупованої території України, а також з території, на якій проводяться бойові дії та зазначені у розпорядженні КМУ від 06.03.2022 ,,Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми ,,єПідтримка”.

Допомогу надають у розмірах:

- для осіб з інвалідністю та дітей — 3000 гривень на місяць;
- для інших осіб — 2000 гривень на місяць.

Для призначення допомоги подається заява про надання допомоги за встановленою формою на підставі довідки внутрішньо переміщеної особи, документів, що підтверджують особу та ІПН.

Заяви прийматимуть за місцем фактичного перебування внутрішньо переміщених осіб:

- управління/відділи соціального захисту населення;
- уповноважені особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або центру надання адміністративних послуг.

Також для отримання допомоги внутрішньо переміщена особа може заповнити заяву, яка формується засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Варто звернути увагу, що виплату допомоги проводитимуть на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги ,,єПідтримка” або банківський рахунок (за стандартом IBAN) заявника для виплати допомоги.

Тому першочергово перед зверненням для подачі заяв та документів щодо виплати допомоги необхідно мати номер банківського рахунку (за стандартом IBAN) або рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги ,,єПідтримка”.

У разі відсутності рахунку - необхідно звернутися до банківської установи для відкриття банківського рахунка (за стандартом IBAN) для виплати допомоги, що містить 29 символів та літер UA.

Важливо зазначити, що допомогу призначають з місяця звернення, водночас якщо звернення за допомогою буде подане до 14 квітня 2022 року – допомогу призначать з березня 2022 року.

Додамо, що станом на вчора в області загальна кількість осіб, які зареєстровані в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб становить 47 814 осіб.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux