«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» на Кременеччині: відбувся районний етап змагань з баскетболу та черлідингу
опубліковано 26 квітня 2024 року о 18:43

На Кременеччині продовжується III (районний) етап масштабного загальнонаціонального спортивного проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» під гаслом «Разом переможемо». Сьогодні, 26 квітня 2024 року, розпочалися спортивні турніри з баскетболу серед 9 команд (юнаки та дівчата) та черлідингу з-поміж 3 команд.

Привітати учасників та урочисто відкрити змагання прибули начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської обласної військової адміністрації Андрій Човган, начальник районної військової адміністрації Віталій Кудлак, заступник начальника адміністрації Алла Злочевська, перший заступник Кременецького міського голови Олександр Маринюк, заступник Вишнівецького селищного голови Юлія Цимбалюк та Великодедеркальський сільський голова Юрій Панасюк.

Підтримати юних спортсменів завітали імениті амбасадори: майстер спорту України міжнародного класу, капітан національної збірної команди України з санного спорту, багаторазовий призер кубка націй сезону 2023-2024 років, голова Комісії Атлетів з санного спорту, член національного Олімпійського комітету України Андрій Мандзій та майстер спорту України міжнародного класу, спортсменка національної збірної команди України з дзюдо, призерка чемпіонатів України, учасниця чемпіонату Світу з дзюдо Софія Волянюк.

Розпочалися змагання спільним виконанням a capella Державного Гімну України. Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих і померлих від наслідків Чорнобильської катастрофи та захисників і захисниць, які поклали своє життя на війні у боротьбі за незалежність України.

Спортивні баталії відбувались у залах Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка та Кременецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4.

Участь у поєдинках з баскетболу взяли:

- команда дівчат Великозагайцівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Великодедеркальської сільської ради;

- команда юнаків Великозагайцівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Великодедеркальської сільської ради;

- команда дівчат НВК ,,Кременецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5 – ДНЗ” Кременецької міської ради;

- команда юнаків Кременецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Кременецької міської ради;

- команда юнаків Вербовецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лановецької міської ради;

- команда дівчат Ридомильської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Почаївської міської ради;

- команда юнаків Ридомильської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Почаївської міської ради;

- команда дівчат Шумського опорного закладу загальної середньої освіти Шумської міської ради;

- команда юнаків Шумського ліцею Шумської міської ради.

В залі вирувала позитивна, драйвова атмосфера. Команди були єдиним цілим, для яких головна мета – перемога.

Участь у поєдинках з черлідингу взяли:

- команда Великодедеркальського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Великодедеркальської сільської ради;

- команда Вишнівецького ліцею Вишнівецької селищної ради;

- команда Кременецької гімназії № 3 Кременецької міської ради.

Учасниці підійшли до змагальних програм з ініціативою та фантазією, підготували запальні номери, продемонстрували високу майстерність, координаційні здібності, гнучкість, танцювальні та гімнастичні вміння і навики, заряджали неймовірною енергією та показали, що у спортзалі зійшлися гідні суперники.

Перемогу здобула команда Вишнівецького ліцею Вишнівецької селищної ради, яка і представлятиме наш район у змаганнях на обласному етапі з черліденгу;

Друге місце посіли учениці Великодедеркальського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Великодедеркальської сільської ради;

Третіми стали черлідерки Кременецької гімназії № 3 Кременецької міської ради.

Нагородження переможців провели начальник районної військової адміністрації Віталій Кудлак та представник Всеукраїнської федерації з черлідингу Тетяна Богушевська. Призерки отримали дипломи та медалі із логотипом змагань.

Сьогодні також добігли до свого завершення ігри з баскетболу серед команд дівчат. Змагальні пристрасті стихли і переможцями ігор стали:

перше місце - команда дівчат Ридомильської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Почаївської міської ради;

друге місце - команда дівчат Великозагайцівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Великодедеркальської сільської ради;

третє місце - команда дівчат Шумського опорного закладу загальної середньої освіти Шумської міської ради.

Дипломи та медалі із логотипом змагань призерам вручали заступник начальника районної адміністрації Алла Злочевська та доцент, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, суддя Національної категорії України, доцент кафедри теорії методики фізичного виховання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка Володимир Прокопович. Команди – учасниці отримали грамоти.

Дякуємо нашим воїнам за кожен новий день, за можливість жити, навчатися, творити, займатися спортом та працювати на рідній землі!

Разом переможемо!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux