Розпочалася всеукраїнська комунікаційна кампанія Європейського Союзу ,,Разом ми – Європа"
опубліковано 22 серпня 2022 року о 14:59

21 серпня стартувала всеукраїнська комунікаційна кампанія Європейського Союзу ,,Разом ми – Європа". Її мета – поінформувати найширшу авдиторію українців про всебічну підтримку, солідарність та допомогу ЄС, яку вже було надано Україні від початку повномасштабного російського вторгнення, і яка триватиме надалі.

В день запуску кампанії 21 серпня під Аркою Свободи українського народу в Києві відкрито мобільну виставку ,,Разом ми – Європа", де представлений самобутній погляд українських художниць-ілюстраторок на війну та на допомогу Україні з боку ЄС в ці часи.

На церемонії відкриття відвідувачі змогли отримати орендовані листівку й поштову марку. Присутні на заході дипломати і всі бажаючі написали свої вітання українським захисникам та захисницям й просто на локації опустили послання у поштову скриньку.

З огляду на безпекову ситуацію, в період з 22 до 25 серпня експозиція буде закрита для відвідувачів. Та вже з 26 серпня її роботу буде поновлено, і вона триватиме до 22 вересня 2022 року.

Всеукраїнська комунікаційна кампанія ,,Разом ми – Європа" включатиме інформаційні, освітні, культурні та мистецькі заходи з різноманітними інтерактивними елементами, онлайн і офлайн, якщо дозволятимуть умови безпеки. ,,В цій кампанії ми говоримо про надію – надію, з якою Україна прямує до перемоги, надію, з якою світ вшановує та захоплюється стійкістю України, надію, з якою країна святкує свій перший День Незалежності як кандидат на членство в ЄС, і надію, з якою ЄС залишається на боці України не лише словом, а й ділом. Тому, що разом ми – Європа", – сказав під час прес-конференції Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас. ЄС від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну акумулює та скеровує ресурси для допомоги захисникам України й всебічної підтримки у фінансовій, торговельній, економічній, гуманітарній сфері та у сфері цивільного захисту. Ця допомога надається консолідовано й оперативно і вже має прямий суттєвий вплив на повсякденне життя українців.

Зокрема, акцент було зосереджено на пом’якшенні фінансового тиску на українську державу, щоб вона могла забезпечувати такі пріоритетні видатки, як зарплати та пенсії, безпека, підтримка бізнесу, реконструкція, послуги, підтримка проектів у сфері енергетики, транспорту та освіти; про підтримку українців, які врятувалися від російської агресії в Україні та країнах-членах ЄС; про гуманітарну допомогу всередині країни; та про підтримку військових. Таким чином, разом із наданням Україні статусу кандидата на членство в ЄС, європейці демонструють свою солідарність та єдність з Україною, яка відстоює свій суверенітет і територіальну цілісність, а також демократичні цінності, які є наріжним каменем об’єднаної Європи.

«Незабаром ми відзначатимемо 31-річницю Незалежності України, відзначатимемо в умовах повномасштабної війни росії, яка прагне знищити нашу незалежність, європейський, демократичний шлях розвитку. Однак це неможливо - сьогодні ми сильні, поряд з нами справжні друзі, а європейське майбутнє України юридично зафіксоване у рішенні про надання статусу кандидата у члени ЄС. Щодня Українська держава великими зусиллями, втрачаючи найкращих, стримує жорстокого агресора, тому критично важливими є подальша підтримка та посилення санкцій. Ми вдячні Європейському Союзу, який з перших днів вторгнення, був поряд: відкрив кордони для українців, які тікали від російських ракет; надає фінансову, військову підтримку. Уперше в історії ЄС був задіяний Механізм тимчасового захисту ЄС. Тисяча українців евакуйовані до ЄС та Норвегії для лікування, десятки тисяч тонн гуманітарних вантажів доставлено в Україну. Ми сильні – бо ми разом», - додала Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Під час кампанії планується задіяти різні формати заходів – публічні дискусії, відкриті лекції, радіо- та онлайн вікторини для молоді, спеціальні медіа-проєкти з національними та регіональними ЗМІ. Так, у День прапора України, 23 серпня, користувачі Instagram зможуть завантажити спеціально розроблений GIF-sticker у своїх сторіз. А вже 24 серпня, у День Незалежності – кожен зможе встановити AR-маску віртуальної реальності для Instagram та поділитися своїми розповідями про європейську Україну.

Крім того, 24 серпня на всіх чекає унікальне музичне свято від українських митців – віртуальний концерт ,,Разом ми – Європа". Трансляція буде доступна на Facebook-сторінці Представництва ЄС в Україні та на телеканалі Суспільне Культура та його діджитал платформах.

Детальніше про події комунікаційної кампанії – на сайті.



Довідково ЄС єдиний у своїй непохитній підтримці України перед обличчям неспровокованого й невиправданого вторгнення рф та жорстокого воєнного нападу. Євросоюз посилив політичну, гуманітарну, фінансову й військову підтримку України і системно запроваджує безпрецедентні масштабні санкції проти рф та білорусі.

Від початку повномасштабної російської агресії ЄС мобілізував майже €7 мільярдів грантів і позик для макрофінансової, бюджетної, гуманітарної, надзвичайної та кризової допомоги Україні. €2,5 мільярди військової допомоги виділено в рамках Європейського фонду миру на підтримку Збройних Сил України.

Екстрена допомога Україні через Механізм цивільного захисту ЄС (ЄМЦЗ) є найбільшою та найскладнішою операцією ЄМЦЗ за всю його історію. Підтримку через ЄМЦЗ надають всі 27 держав ЄС, а також Норвегія, Туреччина, Північна Македонія та з резервних запасів Єврокомісії «rescEU». Станом на 11 серпня 2022 року надіслано понад 66 тис. тонн речей та обладнання, сукупна вартість яких становить близько 425 млн євро. На гуманітарні потреби людей, які постраждали від повномасштабного вторгнення, виділено 348 млн євро (включаючи 13 млн євро для Молдови на підтримку українських біженців).

ЄС та його країни-члени співпрацюють із міжнародними фінансовими інституціями, міжнародними та громадянським суспільством й організаціями, щоб надати відповідну допомогу. Водночас потужна підтримка надається українцям, які змушені були покинути Україну, рятуючись від війни, і перебувають зараз в країнах ЄС, через Механізм тимчасового захисту.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux