Тернопільщина стала першою областю, де навчатимуть фахівців з керування дронами
опубліковано 27 квітня 2023 року о 10:01

На Тернопільщині навчатимуть новій професії ,,оператор наземних засобів керування безпілотним літальним апаратом (дроном)". Навчально-практичний центр відкрили на базі Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

Це стало можливим завдяки спільній роботі МОНУ, Тернопільської ОВА і Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Раніше подібна професія була лише у вищих навчальних закладах авіаційного спрямування, відтепер і в професійній школі.

Вперше в Україні таких спеціалістів готуватимуть на базі коледжу. Триватиме навчання від півтора місяця до трьох років. З вересня коледж отримає 30 державних місць для цієї професії.

А вже зараз на базі навчального закладу відкриті курси для охочих навчитися керувати дроном. Слухачі курсу отримають, як теоретичні, так і практичні знання. Навчання проводитимуть четверо висококваліфікованих фахівців.

Директор коледжу Вадим Ластовицький зазначив, на сьогодні в професійній освіті навчальний заклад є флагманом.

,,Ми перші в Україні відкрили такий центр. Це буде цивільна професія. Ми готуватимемо спеціалістів на базі 9 класів. А також будемо проводити курси підвищення кваліфікації. Закінчивши наш навчальний заклад, фахівці отримають спеціальність оператор наземних засобів керування безпілотним літальним апаратом (дроном). Наша область стала першою, але я впевнений, що надалі такі центри відкриватимуть по всій Україні”,- розповів Ластовицький Вадим

На відкритті побував начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш. Він наголосив на

,,Радію, що Тернопільщина розвивається в освітньому напрямку та готує висококваліфікованих професіоналів нових спеціальностей. Бажаю педагогічному колективу натхнення, а учням задоволення від навчанн”, - зазначив Володимир Труш.

Функціонал безпілотників досить широкий, вони застосовуються в сільському та лісовому господарстві, в археології та будівництві, а зараз і на полі бою. Для практичного застосування знань з нової дисципліни, сьогодні заклад отримав спеціалізовані комп’ютерні авіасимулятори.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux