У Тернопільській ОВА обговорили проєкт плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації в області Національної стратегії із створення безбар’єрного простору
опубліковано 13 квітня 2023 року о 15:05

Тернопільській ОВА відбулося громадське обговорення проєкту плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації в області Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Проєкт плану заходів розроблено відповідно до методичних рекомендацій Офісу Президента України, згідно з методологією RESULTS BASED MANAGEMENT (RBM), яка зорієнтована на досягнення конкретних, актуальних та вимірюваних результатів діяльності.

Він містить14 операційних цілей та 41 показник до них, 39 завдань та 124 заходи по усіх стратегічних напрямках безбар’єрності, що охоплюють фізичну, інформаційну, цифрову, суспільну та громадянську, освітню та економічну безбар’єрність.

Метою плану заходів є підвищення ефективності дій щодо забезпечення прав і задоволення потреб осіб з інвалідністю нарівні з іншими громадянами, поліпшення умов для їх соціальної адаптації та інтеграції.

Заступник начальника ОВА, голова комітету доступності Володимир Важинський наголосив на необхідності проведення керівниками органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування постійної роботи щодо забезпечення комплексної доступності у державних та комунальних закладах освіти, медичних закладах, закладах культури, соціального захисту, адміністративних будівлях та транспортної інфраструктури.

Також розглянули флагманський проєкт щодо створення в області 10 цифрових безбар’єрних територіальних центрів, де різним категоріям громадян буде зручно та доступно навчитися цифровим навичкам.

Заступник начальника ОВА Михайло Гапула зазначив, що реалізація вищезазначеного проєкту буде поширена на усі громади області, де на базі цифрових центрів люди з інвалідністю, маломобільні групи населення, люди похилого віку, ветерани, внутрішньо переміщені особи зможуть пройти навчання цифровим навичкам за освітніми програмами і тренінгами, спрямованими на розвиток цифрових компетентностей, та отримати підтримку від тренерів і цифрових лідерів громад.

Провівши обговорення, учасники засідання схвалили напрацьовані заходи, завдання і показники результативності та надали додаткові пропозиції, які будуть розглянуті й враховані в остаточній редакції.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux