До Дня медика Укрпошта випустила благодійні марки «Янголи війни»
опубліковано 26 липня 2024 року о 08:48

Сьогодні, 26 липня, напередодні Дня медика, Укрпошта випускає благодійні поштові марки «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній», об’єднані в один марковий аркуш під назвою «Героїчні професії. Янголи війни». Кошти, виручені від продажу поштових марок, підуть на допомогу лікарням, що знаходяться на прифронтових територіях.

Укрпошта продовжує свою героїчну серію поштових марок, яку було започатковано у 2023 році. Цього разу вона присвячена відважним медикам: як цивільним, так і військовим. Українські захисники називають медиків янголами війни, адже вони, немов янголи-охоронці, евакуюють поранених з кривавих полів битви, рятують їхні життя у "швидких" та «операційних», дарують надію і допомогу тим, хто постраждав від жорстоких ворожих обстрілів. Кожного дня, без свят та вихідних, військові медики в умовах браку інструментів, медикаментів та робочих рук, оперують, зупиняють кровотечі, зшивають пошматовані тіла, намагаючись вибороти найголовніше - чиєсь життя.

Марковий аркуш, випущений Укрпоштою, складається з марок - «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній», які зображають, як на передовій та в гарячих точках українські лікарі виконують свою місію. Від початку війни в Україні багато з них змінили світлі кабінети на «операційні» посеред поля, а хтось, не маючи медичної освіти, здобув свій досвід та навички тактичної медицини одразу на фронті. Кожна марка в цій серії – це символ незламності та відданості, що осяває їхні подвиги яскравим світлом вдячності.

Тираж маркового аркуша – 100 000 примірників. Номінал кожної марки – М (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх реєстрованих листів без оголошеної цінності (рекомендованих) масою до 50 г і поштових карток (30,00 грн.)) + 5,00 грн (додатковий номінал, призначений для відрахування на соціальні (благодійні) цілі – допомогу лікарням на прифронтових територіях). Тираж конверта «Перший день» — 35 000 екземплярів, карток – 35 000 екземплярів. Погашення спеціальним штемпелем «Перший день» відбудеться у м. Києві, 01001.

Від сьогодні придбати поштовий випуск можна  у відділеннях поштового зв’язку, а також у Поштовому маркеті. Передзамовити ці марки, конверти та листівки, а ще долучитись до доброї справи, можна буде онлайн". 

Художник поштових марок, конверта «Перший день» та карток — Олександр Охапкін.





Джерело: Укрпошта
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux