Від пекаря до дата-аналітикині: Мінцифра запускає Дія.Освіта за підтримки Google.org та Фонду Східна Європа
опубліковано 18 травня 2023 року о 10:35

17 травня Міністерство цифрової трансформації запустило масштабний проєкт Дія. Освіта. Це національна едьютейнмент-платформа актуальних знань і навичок, де можна безоплатно навчатися, опановувати нову професію та ознайомитися з актуальними вакансіями.

Дія.Освіта — це наступний етап еволюції проєкту Дія.Цифрова освіта, який стартував у 2020-му і був зосереджений на цифрових навичках і цифровій грамотності. Відтоді на платформі зареєструвалися майже 2 млн українців, а близько 75% користувачів подивилися всі випуски обраного курсу й отримали сертифікати. Тепер ця ініціатива стає ще глобальнішою.

Кожен освітній продукт фахівці із сучасної освіти та практики готували з урахуванням нового європейського порядку денного з навчання дорослих на 2021–2030 рр. — важливого документа, затвердженого Радою Європейського Союзу.

Повний список професій та напрямів можна подивитися на порталі osvita.diia.gov.ua, і цей перелік постійно поповнюватиметься. Пріоритет становлять професії, що мають попит на ринку праці. Після успішного завершення навчання кожен отримує сертифікат, який можна додати в резюме.

Актуальні знання на Дія.Освіта викладаються у форматі серіалів едьютейнмент-формату, мікронавчання з обов’язковими стоп-уроками, подкастів, вебінарів, гайдів, а обличчями багатьох курсів стають експерти, відомі діячі та лідери думок. Користувач може вибрати персональну траєкторію навчання, щоб не лише лінійно навчатися, а й вирішувати, які серії з яких серіалів йому було б корисно пройти. Освітні серіали орієнтовані на всі ключові цільові аудиторії будь-якого віку.

На додаток до теоретичної частини можна проходити симулятори з реальними завданнями, з якими стикаються працівники в різних сферах. Симулятор — це інструмент, який імітує реальну робочу ситуацію та дозволяє користувачу спробувати себе в ролі професіонала, відповівши на запитання експерта. Після обраної відповіді експерт пояснить, яка з них була правильною.

Ми віримо в ефективну співпрацю держави з бізнесом і громадськістю, й особливо це актуально, коли йдеться про ринок праці. Важливо, щоб контент відповідав запитам роботодавців. Саме тому всі симулятори та серіали було створено спільно з провідними представниками індустрій. Серед них — технологічні компанії: Ajax Systems, EPAM, Ciklum, ЛУН, Stfalcon, SendPulse, UnitCity, Vaimo, SupportYourApp, SEO for Media; освітні ініціативи: Bazilik, Projector Creative & Tech Institute, Beetroot Academy; представники екосистеми розвитку бізнесу: Офіс з розвитку підприємництва та експорту, Дія.Бізнес; медіа та комунікаційний бізнес: TWO MORE ROWS, Quadrate 28, Dentsu Ukraine, Куншт; бренди одягу: Etnodim, RITO, Motrya; ресторанний та гастробізнес: Lviv Croissants, «Сільпо», СПЕЛЬТА, Культура ринку, 1708 Pizza di Napoli; громадські організації: АФНУ, CФНУ; б’юті-індустрія: G.Bar, FIRM; сайти з пошуку роботи: Jooble, Work.ua, Robota.ua. А також Анастасія Степанова, SOCAR Energy Ukraine, МХП, Нова пошта, Botanic Market, національна мережа магазинів плитки та сантехніки «АГРОМАТ», платформа Ліга майстрів, Balbek bureau, Uberem, Audit of Sales, зоомагазин і грумінг салон «Пухнастий», Клініка Заблоцького та Кловський сад.

На сайті також буде доступний профорієнтаційний тест, який допоможе тим, хто ще не визначився з роботою своєї мрії, та для тим, хто шукає для себе нову кар’єрну можливість. Відповівши на 94 запитання, користувач отримає орієнтир, за яким треба рухатися назустріч професії, що відповідає його здібностям і талантам.

Увесь контент платформи Дія.Освіта оптимізований як для комп’ютерів, так і для мобільних пристроїв. Сама платформа відповідає принципам вебдоступності. Інтерфейс розроблений із чіткими, розбірливими шрифтами, високим колірним контрастом і простим компонуванням, щоб полегшити навігацію для людей з когнітивними або зоровими порушеннями. Платформа також надає альтернативний текст для зображень, субтитри для відео та аудіоописи для мультимедійного контенту, щоб зробити його доступним для користувачів з порушеннями зору або слуху.

Після перегляду серіалів можна ознайомитися з актуальними вакансіями за обраною професією. Партнерами нової секції пошуку роботи стали сайти Jooble, Work.ua та Robota.ua. Вакансії із цих сайтів інтегровані в платформу, що дозволяє користувачам, які пройшли певні серіали, працевлаштуватися на першу роботу за новим фахом.

Дія.Освіта — це платформа, яка може бути корисною не лише для українців. Весь контент доступний також англійською мовою. Безоплатне навчання на платформі для іноземців — це наш спосіб допомогти платникам податків з інших країн, які підтримують Україну в цей складний час. Для українців це додаткова можливість покращити свою англійську.

Платформу оновлено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації за підтримки Google.org та Фонду Східна Європа. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux