«Відчувати: душею і дотиком» – МВС представило фотопроект про ветеранів, які втратили зір на війні
опубліковано 15 жовтня 2024 року о 19:05

15 жовтня, у День білої тростини, Міністерство внутрішніх справ представило фотопроект «Відчувати: душею і дотиком».

Героями проекту стали нацгвардійці та рятувальник, які втратили зір внаслідок збройної агресії російської федерації. Усі вони протягом 21 дня проходили курс реабілітації в одному з медзакладів МВС на Київщині.

Кожен з цих чоловіків мріяв, працював, виховував дітей, подорожував та просто жив. До моменту, як 24 лютого 2022 року українці прокинулись не від будильника, а від звуку вибухів російських ракет.

Виставку фотографій представили у День білої тростини, який являється символом незрячих людей. Через повномасштабне вторгнення в Україні кількість таких людей збільшується – в очі потрапляють уламки під час ворожих атак на фронті, прильотів по цивільних та внаслідок мінно-вибухових травм, зокрема на замінованих територіях.

Одним із героїв фотопроекту «Відчувати: душею і дотиком» став Станіслав Мисюра – водій-сапер Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України в Сумській області. Він повністю втратив зір внаслідок підриву на ворожому боєприпасі під час порятунку цивільного чоловіка.

Понад півтора року Станіслав лікується та реабілітується, адже вибух прийшовся в обличчя рятувальника. Пліч-о-пліч з чоловіком всюди його дружина, яка не лише підтримує морально, а й допомагає впоратися із труднощами, що виникли внаслідок травми.

Серед тих, хто наразі вчиться жити у не візуальному світі і нацгвардієць Станіслав Жевноватченко. Чоловік до вторгнення російських окупантів працював інженером-репрографом у київській друкарні та разом із дружиною виховували сина. Проте, через російську агресію Станіславу довелось стати на захист рідного дому, так він опинився у лавах Національної гвардії України. Під час виконання бойового завдання на Харківщині, чоловік втратив не лише можливість бачити на праве око, а й численні травми.

На базі медичного реабілітаційного центру МВС вже вчетверте було проведено курс адаптації для ветеранів, які втратили зір на війні.




Джерело:  Міністерство внутрішніх справ України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux