Відновлено реабілітаційне та санаторно-курортне лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування України
опубліковано 11 липня 2022 року о 17:02

Відповідно до Закону України ,,Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999 №1105-ХІV управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України здійснюється забезпечення застрахованих осіб, у тому числі потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, медичними та соціальними послугами.

Щороку за рахунок коштів Фонду соціального страхування України працюючі подоляни забезпечуються реабілітаційним лікуванням після перенесених важких захворювань і травм, а потерпілі на виробництві – санаторно-курортним лікування. Однак через повномасштабне вторгнення росії Фонд соціального страхування України був вимушений призупинити направлення працівників та потерпілих до санаторно-курортних закладів, більшість з яких прихистили у своїх стінах евакуйованих українців.

Водночас, потреба у реабілітації після складних патологій є нагальною. Тож з червня Фонд соціального страхування України відновив направлення українців на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування. Повний курс лікування фінансується за кошти Фонду.

Укладення тристоронніх договорів для забезпечення реабілітацією застрахованих осіб і членів їх сімей, а також санаторно-курортним лікуванням потерпілих на виробництві можливе з санаторно-курортними закладами, які не входять до переліку територіальних громад, що знаходяться в районі проведення воєнних (бойових) дій. Також направлення не відбувається до закладів, що перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Відповідні території визначаються наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25.04.2022 № 75, який постійно оновлюється.

Вчасне відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів є запорукою швидшого відновлення після інсультів, інфарктів, операцій та інших важких станів. У чисельних випадках курс реабілітації дозволяє уникнути настання первинної інвалідності. А санаторно-курортне лікування дозволяє потерпілим на виробництві не допустити погіршення стану та оздоровити організм.

Звертаємо увагу на обов’язковості дотримання всіма сторонами оздоровчого процесу основних заходів цивільного захисту в умовах воєнного стану, підвищених вимог щодо безпеки перебування та лікування застрахованих осіб і потерпілих.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux