,,Вплив війни на молодь в Україні": презентовано результати дослідження
опубліковано 03 травня 2023 року о 11:43

28 квітня відбулась презентація дослідження «Вплив війни на молодь в Україні», підготовленого громадською організацією «Аналітичний центр Cedos» і дослідницькою агенцією Info Sapiens за ініціативи, а також технічної та організаційної підтримки Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, Програми розвитку ООН в Україні та Міністерства молоді та спорту України, за фінансової підтримки МЗС Данії.

Метою дослідження став аналіз впливу повномасштабного вторгнення на становище української молоді. А також надання рекомендацій та пропозицій щодо того, як краще підтримувати молодь та залучати до процесу відновлення, зокрема, після війни.

Під час презентації заступник Міністра молоді та спорту Марина Попатенко поінформувала про стратегічні напрямки в роботі з молоддю, серед яких вкрай важливими є питання безпеки, життєстійкості та спроможності. Молодь готова до трансформації та потребує інформації про можливості до адаптації в нових умовах, враховуючи нові виклики. Актуальним є надання нових навичок, знань і компетенцій для молодих людей з України, які зараз знаходяться в країні та за її межами.

Марина Попатенко звернула увагу на питання здоров’я та гармонійного розвитку, наголосивши на важливості збереження ментального здоров’я молоді.

Стратегічно важливим залишається питання інтеграції, що набуває нового сенсу: особлива увагу та конкретні дії спрямовуються на можливість максимальної інтеграції молоді з числа внутрішньо переміщених осіб у нові громади, сприяння у побудові нових соціальних зв’язків для подальшого розвитку і життя.

Заступник Міністра акцентувала на розвитку культури волонтерства в Україні. Результатами дослідження визначають, що переважна більшість молоді — 72% — готова долучатися до процесу відновлення у своїй громаді. «Це високий рівень свідомості та відповідальності молодих людей, — зауважила Марина Попатенко. — Це значний потенціал, який потрібно інтегрувати у всі сектори відновлення України: безпеки, економіки, освіти тощо. Адже молодь може запропонувати чіткі дієві моделі трансформації кожної сфери в Україні».

Спікерами на заході також виступили постійний представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Хайме Надаль і постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє. Результати дослідження оприлюднили представники дослідницької агенції Info Sapiens Дмитро Савчук та ГО «Аналітичний центр Cedos» Іван Вербицький.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux