Заклад загальної середньої освіти з Кременеччини отримає субвенцію з державного бюджету на модернізацію їдальні та харчоблоку
опубліковано 10 вересня 2024 року о 14:51

Лановецький заклад загальної середньої освіти І―ІІІ ступенів №1 імені Юрія Коваля Лановецької міської ради отримає субвенцію з державного бюджету на проведення капітального ремонту харчоблоку та їдальні.

Цю субвенцію на модернізацію їдалень буде розподілено на 159 закладів освіти. Усього на закупівлю сучасного обладнання та проведення капітального ремонту Уряд виділить 1,5 мільярда гривень.

Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження від 13 серпня 2024 року № 763-р «Про розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання обладнання, створення та модернізацію (проведення реконструкції та капітального ремонту) їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти у 2024 році».

Цим документом було затверджено перелік із 159 проєктів, відібраних на конкурсній основі відповідно до Порядку та умов надання субвенції, попередньо затверджених Урядом. Заявки для відбору подавали через екосистему DREAM, яка дала змогу автоматично формувати рейтинговий список відповідно до розрахунку пріоритетності проєктів за бальною системою.

Однією з умов отримання субвенції було підтверджене співфінансування з місцевого бюджету, мінімальний розмір якого відповідає індексу податкоспроможності громади. Крім того, важливою умовою також було проєктування відібраних проєктів з урахуванням вимог Кодексу 4:2024 «Настанова з проектування при будівництві приміщень харчоблоків закладів дошкільної та загальної середньої освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку відповідно до моделей організації харчування». Детальніше ознайомитись із цим документом можна за посиланням: https://bit.ly/4fRDQLl.

Оцінювання відповідності проєктних заявок вимогам та критеріям здійснювалося комісією Міністерство освіти і науки України, до роботи якої були залучені експерти Команди реформи шкільного харчування. Остаточний добір проєктних заявок з метою формування пропозицій щодо розподілу субвенції відбувався під час засідань комісії за участю представників ОВА та територіальних громад.

Ознайомитись із деталями розподілу можна за посиланням: https://bit.ly/46RTTF0.

Надання субвенції стане вагомою підтримкою громад на шляху реалізації реформи шкільного харчування, ініційованою першою леді України Олена Зеленська в 2020 році. Модернізація інфраструктури шкільних їдалень дасть змогу забезпечити як якісне та безпечне харчування для дітей, так і належні умови праці для кухарів.




На зображенні може бути: текст





За матеріалами: Команда Реформи Шкільного Харчування 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux