РЕАЛІЗАЦІЯ ПОЛІТИКИ «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ» ЗАБЕЗПЕЧИТЬ ЩОНАЙМЕНШЕ 1% ДОДАТКОВОГО ЗРОСТАННЯ ВВП В 2024 РОЦІ - ЮЛІЯ СВИРИДЕНКО

Підприємці, які виробляють в Україні, створюють додану вартість та робочі місця, мають отримати від держави найбільше сприяння. На цьому Уряд фокусує державну політику «Зроблено в Україні», яка визначає пріоритетність українських виробників для національної економіки. Про це зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час презентації Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні», створеної за ініціативи Президента України. 

Захід відбувся 26 лютого за участю українських підприємців, Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, представників Офісу Президента України, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), бізнес-організацій та об’єднань за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

«Щоб виграти війну і побудувати міцну економіку, ми повинні орієнтуватися на власне виробництво. Для цього Уряд запроваджує нову державну політику «Зроблено в Україні», яка вміщує кілька основних напрямів для розвитку українського бізнесу. Йдеться про стимулювання попиту на українські товари – від держави та приватного сектору, сприяння інвестиціям в реальний сектор: дешеві гроші, приєднання до мереж і розвиток промислової інфраструктури, компенсація інвестицій через податки. Та розвиток несировинного експорту. Зокрема, на програми підтримки закладається 45 млрд грн у державному бюджеті, що має забезпечити додатковий 1% зростання ВВП», - підкреслила Юлія Свириденко.

Перший віцепрем’єр-міністр України наголосила, що до 40% коштів з купівлі українських товарів повертається через сплачені податки назад на потреби сил безпеки та оборони. Уряд зі свого боку надасть пріоритетний доступ українським виробникам до публічних закупівель через розширення політики локалізації на нові категорії товарів, в тому числі на оборонні закупівлі. Також буде розширена програма компенсацій на купівлю с/г техніки на інші види української техніки, розширена програма доступної іпотеки єОселя, яка стимулює попит на українські будматеріали.

«Ми розуміємо, як важливо усунути бар’єри і створити переваги для тих, хто виробляє в Україні. Адже вітчизняний бізнес працює в умовах війни, під регулярними ракетними обстрілами, з блекаутами, при зруйнованих ланцюжках постачання та браку людського ресурсу. Тому купувати продукцію українського виробника - це інвестувати в нашу стійкість та нашу перемогу. Уряд вже запровадив програми підтримки бізнесу єРобота, доступного кредитування «5-7-9», ми також працюємо над іншими інструментами – розбудовуємо ринок страхування інвестицій від воєнних ризиків, готуємо підтримку проєктів зі значними інвестиціями, розвиваємо мережу індустріальних парків, стимулюємо несировинний експорт та багато інших проєктів. Вимоги для бізнесу прості: робота “в білу”, сплата податків, офіційне працевлаштування людей. Виробляти в Україні, купувати українське, розвивати промисловість та розширювати експорт – такі заходи дозволять досягти нашої спільної мети – збільшити самодостатність країни та наблизити перемогу», - відзначила Юлія Свириденко.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux