Уявити життя сучасної людини без молока та молочних продуктів практично неможливо. До складу молока в оптимально гармонійних поєднаннях входять білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини, вода, органічні кислоти, вітаміни, ферменти та інші незамінні компоненти для нормального харчування людини.
Більшість споживачів безперечно вважають, що найкориснішим є домашнє парне молоко з під корови. Проте вони забувають про дві дуже важливі речі.
Перше, парне молоко залишається корисним і стерильним не більше двох годин після доїння, якщо його вчасно не охолодити. Після цього проміжку часу в молоці починають активно розмножуватися бактерії, адже це одне з найкращих середовищ для розмноження мікрофлори, патогенної в тому числі. Отже користь парного домашнього молока немає нічого спільного з тим, що ви купуєте на ринку.
Друге, неможливо бути впевненим у тому, що продавець з ринку дотримується усіх необхідних умов утримання тварин, правил доїння, санітарних норм зберігання та транспортування молока. Вживання молочної продукції невідомого походження (відсутні дані про стан здоров’я корови та результати лабораторних досліджень продуктів), придбаної у громадянина, який не пройшов медогляд та не має допуску до роботи з харчовими продуктами — прямий шлях до інфекційних захворювань. Ні про яку користь від молока в цьому випадку вже не йдеться, лише про шкоду. Також не можна купувати молоко в пластикових пляшках, які є предметами одноразового використання і мають не завжди відоме походження
Отже, молоко з ринку не можна вживати у сирому вигляді, і тим більше, давати його дітям, тому що ризик перевищує переваги такого сирого молока.
Пам’ятайте, продукт куплений на стихійному ринку, може бути потенційно небезпечним для вашого організму. Купуючи його з рук можна отримати проблеми зі здоров’ям.